Frågor och svar om att flytta in och ut

Jag är nyinflyttad, vilken information bör jag ta del av?

Först och främst: välkommen till bostadsrättsföreningen Ymsen! Vi hoppas att du ska trivas.

Som nyinflyttad är det mycket att sätta sig in i. Bästa sättet är att läsa föreningens stadgar och de frågor och svar du hittat till här på föreningens hemsida.

Vår webbplats innehåller alltid den senaste informationen om vad som händer i föreningen.

Du kommer också att få besök från en av föreningens medlemmar som bott lite längre på Ymsenvägen. Passa på att ställa dina frågor under besöket och be gärna om en rundtur till de gemensamma lokalerna.

 

Är det något särskilt jag bör göra som nyinflyttad?

Kontakta ADB fastighetsservice för att byta namnet i entrén och på dörren.
Idag finns flera typer av numrering för våra lägenheter. För att undvika missförstånd använder du det nummer som finns på ditt tvättbokningslås i kommunikationen med HSB, ADB fastighetsservice och styrelsen.

Meddela också någon ur styrelsen din mejladress. Vi vill kunna nå våra medlemmar snabbt med information och då fungerar e-post bra.

 

Vad ska jag göra om jag vill flytta?

Om du vill flytta från bostadsrättsföreningen Ymsen genomför du själv, eller med hjälp av en mäklare, arbetet med att finna en köpare till bostadsrätten och med att skriva ett köpekontrakt.

Köpare och säljare ska vara överens om i vilket skick lägenheten befinner sig i, om eventuellt reparationsbehov samt om ansvaret för att åtgärda eventuella brister och stå för kostnaderna.

För att få köpa en bostadsrätt i föreningen krävs medlemskap dels i HSB, dels i föreningen. Köparen ansöker om detta genom att skicka in en medlemsansökan till HSB Stockholm. Bostadsrättsföreningen Ymsens styrelse fattar beslut om medlemskapet ska beviljas eller inte. Det är viktigt att köparen ansöker om och betalar sitt medlemskap i HSB direkt efter kontraktsskrivningen, eftersom det annars kan försena datumet för inflyttning. Föreningen tar en kreditupplysning på alla som ansöker om medlemskap.

Du som säljer en bostadsrätt i föreningen bör också uppmana köparen att ta del av informationen här på webbplatsen.

Det är bra om du som säljare informerar styrelsen inför en försäljning.