Frågor och svar om allmänna utrymmen och parkering 

Vad ska jag tänka på i våra allmänna utrymmen?

Det är viktigt att alla våra allmänna utrymmen har god framkomlighet. Det betyder att du inte får ställa saker i exempelvis entréer, källar- och vindsgångar samt trapphus. Att ha saker i allmänna utrymmen är en brandfara, dessutom är de allmänna utrymmena vår utrymningsväg om något skulle hända.

 

Var kan jag ställa min barnvagn?

Föreningen har flera gemensamma barnvagnsförråd som är till för barnvagnar som används. Barnvagnsförråd finns i alla husens källare. Märk barnvagnen med namn och adress innan du förvarar den i föreningens lokaler.
Om du inte använder barnvagnen ska du förvara den i ditt eget källar- eller vindsförråd, inte i de gemensamma barnvagnsförråden.

 

Var kan jag ställa min cykel?

I anslutning till varje hus finns cykelställ och i varje hus finns även cykelrum. Använd entrényckeln för att låsa och låsa upp cykelförråden.

Märk din cykel med namn och adress om du förvarar den i cykelrummet eller cykelstället.

 

Finns det en större lokal att låna?

Ja, föreningen har en lokal för utlåning i källaren på Ymsenvägen 2. Lokalen kan du låna för tillställningar som till exempel barnkalas eller middagar, men tänk på att det ovanför lokalen finns lägenheter. Din tillställning får inte störa dem som bor där, enligt samma regler som gäller i övrigt grannar emellan.

Du bokar lokalen här på webben.

 

Har föreningen stolar och bord för utlåning?

Ja, i cykelförrådet på Ymsenvägen 3 finns det stolar och bord att låna för de som önskar och har ett tillfälligt behov. Tala med någon i styrelsen om du undrar något.

 

Finns det gästrum att låna?

Ja, föreningen har två gästrum för utlåning när du har gäster på besök. Våra gästrum är rökfria och husdjur är inte tillåtna där.

Gästrummet Rådjuret ligger i anslutning till föreningslokalen en trappa ned på Ymsenvägen 2, med ingång mot Sköntorpsvägen. Gästrummet är cirka 15 kvadratmeter stort och där finns möjlighet för två personer att övernatta. I anslutning till både gästrummet finns ett välutrustat kök, toalett och dusch, utrymmen som också hänger samman med föreningslokalen. Eftersom föreningslokalen och Rådjuret delar tillgång till kök och toalett kan olika medlemmar inte boka dessa samtidigt.

Gästrummet Haren ligger med ingång på baksidan av Ymsenvägen 2. Där finns möjlighet för två personer att övernatta och gästrummet är cirka 15 kvadratmeter . I gästrummet finns en enkel uppsättning porslin, minikyl, kaffebryggare och tekokare. Toaletten ligger inte i direkt anslutning till rummet, utan något länge bort i samma korridor. Gästrummet Haren har inte tillgång till dusch.

Gästrum får tidigast bokas sex månader i förväg, och maximalt tre dagar i följd. Först till kvarn gäller. Bara medlemmar som bor i föreningen kan boka gästrummen. Du bokar gästrummen på webben.

 

Finns det några hobbylokaler i föreningen?

Ja, två stycken, ett pingisrum och ett snickerirum. I källaren på Ymsenvägen 1 finns ett pingisrum som kan utnyttjas av samtliga medlemmar. Du använder din entrényckel för att få tillgång till rummet.

Snickerirummet ligger i källaren på Sköntorpsvägen 18. Du kan använda det för att snickra, slipa, måla etc. Rummet är utrustat med bland annat två stycken snickarbänkar och en handdriven slipmaskin. Du använder din entrényckel för att komma in i rummet.

Maskiner och arbeten som kan orsaka störande ljud får bara användas/utföras på följande tider:
 
Mån-Fre:  07-22
Lör-Sön: 10-18

 

Vem tar hand om våra grönområden?

ADB fastighetsservice sköter gräsklippning och övrig skötsel av grönytor. Micael Erixon, ledamot i styrelsen, står ideellt för övrigt arbete med rabatter och grönområden.

Trädfällning sker endast efter styrelsebeslut.

Två gånger om året anordnar föreningen en städdag, för trädgårdsarbete. Då hjälps vi medlemmar åt med att kratta, röja och göra fint. Det är en trevlig aktivitet, då vi grannar får möjlighet att umgås. Efter städningen är det gemensam fika.

 

Var finns det tvättstugor?

Våra tvättstugor finns på Ymsenvägen 1, Ymsenvägen 3 och Sköntorpsvägen 18. Samtliga tvättstugor kan användas av alla boende i föreningen, men inte av några andra eller för andras tvätt. Använd entrényckeln för att komma in i tvättstugorna.

Du bokar tid till ett tvättpass genom att markera med den låsbara cylindern (som tillhör bostadsrätten) på en tablå i tvättstugan. Glöm inte att flytta cylindern till nästa önskade datum efter avslutad tvätt, eller att parkera den på raden under bokningstiderna.

Grovtvättstuga, för mattvätt, täcken etc., finns i fastigheten Sköntorpsvägen 18 och bokas på en skriven lista utanför dörren.

Dagen är uppdelad i tre till fem tvättpass från klockan 7.00-22.00 enligt bokningstavlan. Klockan 22.00 bryts strömmen till tvättmaskinerna och torktumlarna. Du ska vara klar med tvätten vid tvättpassets slut.

Vattnet är mjukt, vilket innebär att du bör dosera tvättmedlet sparsamt. Tvättstugorna är utrustade med effektiva maskiner och det kostar inget att använda dem.

Se till att dörrar och fönster är stängda i tvättstugan innan du lämnar den. Vi har ställt upp regler för tvättstugorna för att hålla nere kostnaden för städning och öka trivseln i föreningen. Reglerna sitter anslagna i tvättstugorna.

 

Hur får jag en parkeringsplats?

Föreningen har en parkering. Dessvärre är efterfrågan på parkeringsplatser större än tillgången och många års köande krävs för att få tillgång till en parkeringsplats. Om du vill ställa dig i kön anmäler du detta skriftligt till styrelsen.

 

Vilka förråd är kopplade till lägenheten?

Alla lägenheter har tillgång till ett källar- eller vindsförråd samt en sk matkällare.  Våra förrådsutrymmen på vindar och i källare erbjuder inte samma goda miljö som lägenheterna. I förråden är det både högre luftfuktighet och lägre temperatur. Det gör att exempelvis mjuka material som tyger, papper och även andra organiska material, kan påverkas och är inte lämpliga att förvara där.

Föreningen har även ett litet antal förråd för uthyrning. Till dessa finns en kö då efterfrågan är större än tillgången. Om du vill ställa dig i kön för förråd anmäler du detta skriftligt till styrelsen.